La violència filioparental creix exponencialment però té solució si es busca ajuda professional

La violència filioparental o violència dels fills vers els pares són totes aquelles conductes d’agressions físiques, verbals o psicològiques dels menors dirigides als adults.

Els experts diuen que és un problema generalitzat de les societats occidentals i del segle XXI, tot i que Espanya va per endavant d’altres països en nombre de casos però també de recursos esmerçats i d’ investigació aplicada.

En qualsevol cas, l’alarma social a casa nostra es va començar a generar fa 14 anys i des de llavors, el nombre de denúncies ha crescut exponencialment.

Per això, l’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Polítiques de Gènere i l’entitat terrassenca Asocación Raíces organitzen la IV jornada de formació sobre aquest tema, que s’emmarca dins de la campanya contra les violències masclistes 2018.

Les xifres donen una idea de la magnitud del problema: un 12,5% dels adolescents de tot l’Estat, d’entre 13 i 18 anys ( és a dir, mig milió de joves) agredeixen psicològicament als seus pares i més d’un 3%, ho fan físicament.

Raíces es va fundar a Terrassa al 2013. 5 psicòlegs atenen famílies de tot Catalunya i fins i tot de fora. Asseguren que la teràpia aconsegueix eradicar la violència i millora les relacions familiars