La xarxa de biblioteques ofereix els cursos i activitats de sempre adaptades de forma telemàtica

La xarxa de biblioteques públiques de Terrassa s’adapten per oferir els cicles i activitats de sempre de forma telemàtica. Programes com “L’hora del conte” o els tallers i clubs de lectura i escriptura “Acosta’t a la lectura” ofereixen els seus continguts de forma virtual, a través de l’ordinador, per la impossibilitat de fer-los presencialment a causa de la pandèmia. La BCT Xarxa ha adaptat bona part dels cicles que desenvolupa durant tot l’any, mentre s’espera recuperar la presencialitat. Així el “Acosta’t a la lectura” es podrá seguir de forma telemàtica amb continguts adaptats i mantenint l’oferta d’activitats per fer arribar la cultura a tothom.

La regidora de cultura, Rosa Boladeras ha explicat que «No podem deixar de programar i organitzar activitats culturals a la ciutat. La pandèmia ha condicionat molt la nostra vida, però la cultura, en tots els seus àmbits i formes és ara més necessària que mai. I les biblioteques municipals, són uns dels equipaments culturals més dinàmics, més utilitzats pels terrassencs i les terrassenques i autèntics pols de generació cultural. Per això treballem per tal de poder oferir el màxim nombre d’activitats possibles, de forma segura, adaptant-les i fent-les accessibles a tota la ciutadania»

L’objectiu d’aquest conjunt d’activitats és fomentar la lectura i donar eines a les persones participants per millorar els seus processos de lectura i de creació literària i establir, al mateix temps, un punt de trobada on compartir l’experiència lectora enriquint la vida cultural de la ciutat. Entre les diferents activitats que s’ofereixen destaquen tallers i clubs de lectura tant de narrativa com d’assaig, clubs de lectura en idiomes, clubs de lectura per a adults sobre literatura infantil i juvenil, clubs de lectura adreçats a públic juvenil, clubs de lectura adreçats als infants, tallers d’escriptura creativa o de novel•la negra o històrica, entre altres propostes.

A més, es mantenen també activitats com la Filoteca, un cicle de sessions de lectura que tracten la Filosofia d’una manera molt divulgativa i pensada per a tothom. Cada sessió estarà conduïda per un especialista en filosofia d’algun dels centres educatius de la ciutat i girarà al voltant de la lectura prèvia d’una obra de contingut filosòfic convidant també a la participació activa dels lectors. Les inscripcions a qualsevol de les propostes es poden fer a la biblioteca corresponent per telèfon, correu electrònic o presencialment.

El ja tradicional “L’hora del conte”, adreçat a nens i nenes a partir de 3 anys, també ha adaptat les seves sessions, que durant el primer semestre d’aquest any es podran seguir de forma telemàtica amb l’objectiu que els infants de la ciutat puguin continuar endinsant-se en el màgic món dels llibres i dels contes. Així, del 24 de febrer al 26 de maig s’han programat 4 sessions que es podran seguir de forma virtual, a partir de les 18 h i a través del perfil d’Instagram de la bct xarxa (@bctxarxa).