La Xarxa+, Premi Ràdio Associació En La Categoria D'innovació

La Xarxa+, premi Ràdio Associació en la categoria d’Innovació

El jurat dels Premis Ràdio Associació ha atorgat el premi Innovació a la plataforma audiovisual La Xarxa+. Segons el jurat  és una plataforma  de continguts en català gratuïta que posiciona l’audiovisual local en l’ecosistema digital d’acord amb els nous hàbits de consum.  A més de tecnir  una oferta que permet accedir a la programació en directe de més de 30 canals locals i a continguts temàtics diversos.

El president de Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit ha fet públic aquest migdia al Col•legi de Periodistes de Catalunya els guanyadors. Els guardons es lliuraran dijous 20 d’abril.

A la categoria d’Innovació s’ha premiat, doncs, La Xarxa+, la nova plataforma OTT de proximitat, gratuïta i en català.  Permet accedir a la programació en directe de més de 30 canals locals i recuperar-ne els continguts de fins set dies enrere. També ofereix retransmissions en directe i un ampli catàleg d’esports, castells i tradicions, sense deixar de banda els continguts culturals i d’entreteniment. Un altre actiu de la plataforma són els pòdcasts temàtics elaborats per les ràdios locals.

La solidesa del projecte de La Xarxa+ ha estat reconeguda amb un ajut per a la creació d’ecosistemes digitals en el sector audiovisual dels fons Next Generation de la UE. El Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital destinarà 625.000 euros d’aquests fons europeus a la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’impulsar la plataforma OTT de la comunicació local a través de la Xarxa Audiovisual Local (XAL).

Com registrar-se a La Xarxa+?

Fer-se usuari només cal omplir una pàgina de registre. S’ha de marcar la televisió local de referència i escollir els canals i continguts que més interessen per tal de personalitzar l’experiència. L’app ofereix recomanacions vinculades als interessos dels usuaris i la situació territorial per tal de treure el màxim rendiment a la plataforma. La Xarxa+ ja està disponible a les smart TV i dispositius mòbils i ja compta amb més de 2.000 continguts de vídeo i 160 de pòdcasts.