La XATIC integra l’artesania a la seva oferta de turisme industrial

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (la XATIC) és una associació que agrupa 54 localitats de que tenen en comú un important i variat llegat industrial.

Es va formar al 2006 i té seu a Terrassa. Promou l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya amb més de 100 espais que són visitats per gairebé un milió i mig de persones cada any. Proposa cada exercici unes 2.000 activitats, moltes d’elles relacionades amb productes fets a mà i artesania.

Ara, la XATIC i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) acaben de formalitzar un acord de col·laboració que serveix per enfortir les dues entitats i la seva relació futura.

Aquest acord es formalitzarà en les properes de jornades de portes obertes de museus, centres d’interpretació, antigues fàbriques, mines o empreses d’arreu del territori i, sobretot, en la propera Setmana del Turisme Industrial, que se celebrarà del 22 al 30 d’octubre.

A més, els artesans i artesanes que tinguin el carnet que atorga el consorci podran gaudir dels mateixos avantatges que tenen les persones que disposen del carnet del Club XATIC (que ja té més de 8.600 socis).

Xatic I Ccam 3 Xatici Ccam 2 Xatic I Ccam