La XATIC vol enfortir-se com a entitat impulsora de turisme industrial

Mataró ha acollit aquest divendres l’assemblea anual de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, la XATIC. Es tracta d’una xarxa formada per 27 municipis catalans – la majoria de la província de Barcelona- que tenen un passat industrial important i que volen aprofitar-ho per atraure turistes.

La capital del Maresme, que s’acaba d’incorporar a la XATIC, com Sant Joan de Vilatorrada i Móra La Nova, és un bon exemple del patrimoni turístic basat en la indústria. Mataró té edificis com la Nau Gaudí, una joia arquitectònica que va ser seu d’una cooperativa obrera i que avui dia mostra la col•lecció artística de Lluís Bassat. Però també té valors com Can Marfà, una antiga fàbrica tèxtil convertida en museu del gènere de punt que ha estat escenari de l’assemblea. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Núria Moreno, confia que la incorporació de Mataró a la XATIC ajudarà a difondre i consolidar tot aquest patrimoni de la ciutat.

En l’assemblea d’aquest divendres, s’han posat sobre la taula totes les accions realitzades el 2017 i previstes per a aquest any. L’objectiu és enfortir la XATIC com entitat impulsora del turisme industrial; establir fórmules i acords que ajudin a captar turistes, tant d’aquí com de l’estranger, i aconseguir que la xarxa incorpori més municipis de tot Catalunya. Ho explicava el seu president.

Entre les accions previstes per a aquest 2018, destaquen la participació de la XATIC a la fira de Turisme B-TRAVEL i la celebració de la Setmana del Turisme Industrial, programada els caps de setmana del 3 al 11 de novembre.