La Xicra s’afegeix a la campanya de Movember recaptant fons amb galetes amb forma de bigoti

Al 1999 va sorgir a Austràlia un moviment per conscienciar sobre la salut dels homes, sobretot, pel que fa al càncer de pròstata i de testicle però també sobre la depressió masculina. És el MOVEMBER, la contracció de NOVEMBER i MOUSTACHE, i amb el temps s’ha anat estenent per tot el món.

Un dels aspectes més visibles del MOVEMBER és que els homes es deixen créixer el bigoti i moltes de les campanyes que s’impulsen tenen a veure amb aquesta imatge. I això és el que han fet a la pastisseria LA XICRA, unes galetes amb forma de bigoti amb l’impuls d’en Mikel Prata Aizpitarte, que fa sis anys que està implicat amb aquesta iniciativa.

Així, durant tot aquest mes tenen a la venda aquestes galetes fetes amb sègol, cervesa negra i espècies a un preu de 80 cèntims. A més, en Mikel té creat un perfil, des de la pròpia associació de MOVEMBER on també s’hi poden fer aportacions econòmiques.

Iniciatives com aquesta ajuden a donar a conèixer arreu del món que, de mitjana, els homes moren 6 anys abans que les dones. A més, de totes les persones que se suïciden, tres quartes parts són homes. I que el càncer de pròstata és el segon més comú entre els homes d’arreu del món.