La xifra d’hospitalitzats baixa a nivells de fa 5 mesos malgrat el repunt del risc de contagi

Lleuger repunt dels indicadors epidemiològics a Terrassa. Després de tres setmanes amb una Rt per sota de 1, la velocitat de reproducció del virus s’ha elevat fins a 1,09, fet que suposa que la pandèmia torna a trobar-se en fase d’expansió. També el risc de rebrot ha deixat d’anar a la baixa i des de dilluns ha crescut en 28 punts, arribant a un índex de 231. La mateixa tendència segueix el ritme de detecció de nous positius. Durant aquesta setmana s’han contagiat a Terrassa 165 persones més i ja són prop de 17.000 els egarencs i les egarenques que han passat o estan passat la covid-19.

La situació sembla tranquil·litzar-se una mica als hospitals de la ciutat després d’un descens remarcable en el nombre de pacients ingressats. Si bé el dilluns la xifra d’hospitalitzats era de 128, a dia d’avui són 18 menys els malalts de coronavirus que es troben atesos pels serveis de Mútua o del Consorci Sanitari. Així, la xifra de 110 suposa el registre més baix dels últims 5 mesos, només igualat en una ocasió el passat 4 de desembre. Un altre bon símptoma és que el balanç de morts per covid a Terrassa no s’ha mogut durant aquesta setmana i es manté en 502 defuncions.

Per la seva part, la campanya de vacunació segueix avançant, tot i que a un ritme molt pausat. En els últims 4 dies només 278 habitants de la ciutat han rebut la primera punxada, mentre que un total 1.706 s’haurien injectat la segona dosi. En aquest cas, el percentatge de població immunitzada per les vacunes és ara del 4%. D’altra banda, el proper dimecres està previst que es reprengui l’administració de les vacunes d’Astra Zeneca. Fins ara a Terrassa ja s’han administrat 5.416 dosis d’aquest model, principalment a personal essencial de menys de 55 anys.