La XIX Fira Modernista segueix creixent edició rere edició a Terrassa mantenint els actes clàssics

La tradicional manifestació de les dones en forma de performance que recrea les protestes laborals i sufragistes d’inicis del segle vint s’ha dut a terme, com també és habitual, a l’interior del pati del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

Després de la lectura del manifest que animava a les dones i al públic assistent a mobilitzar-se ha arribat el torn de manifestar-se pels carrers de Terrassa cridant consignes a favor de la jornada de vuit hores, el dret a vot de les dones i la prohibició de l’explotació infantil de l’època.

Una manifestació recreada organitzada pel Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament que ha baixat la Rambla d’Ègara fins arribar al Parc de Sant Jordi per tornar a creuar la Rambla i finalitzar el seu recorregut a la Plaça Vella.

Mentre aquesta manifestació recorria els carrers del centre la gent que passejava ha pogut veure el trenet 1900, que ha fet una ruta de trenta minuts passant pels edificis industrials i modernistes de Terrassa canviant els carrers pels que ha passat respecte d’altres anys.

El protagonisme d’aquest dissabte també ha estat per la Comitiva de l’Antic Poble de Sant Pere, que ha visitat els veïns i veïnes de Terrassa tot passant per diferents punts emblemàtics de la ciutat per acabar representant un casament vuitcentista.

Una Fira Modernista que portava dos anys sense celebrar-se amb totes les garanties i que ha vist com els carrers s’omplien de terrassencs i de gent d’altres ciutats per passejar, comprar i gaudir de les paradetes gastronòmiques i artesanals instal·lades arreu de la ciutat. Unes paradetes amb les quals ha estat difícil no caure en temptacions.

fira modernista mani 8 març 2

fira modernista mani 8 març 3 fira modernista mani 8 març 4 fira modernista mani 8 març 5