La XV Fira Modernista comptarà per primera vegada amb una ciutat convidada: Sitges

La història recent de la ciutat de Terrassa condensada en un cap de setmana. Això és la Fira Modernista que aquest any arriba a la XV edició i se celebra del 12 al 14 de maig. La indústria, el moviment obrer, la cultura i les arts del 1900 van ser una època clau que va configurar la identitat de la ciutat però també de Catalunya. Per aquest motiu, Santiago Rusiñol i la seva ciutat natal, formaran part d’aquesta Gran Festa del Modernisme que se celebra a Terrassa però s’uneix amb Sitges i  amb la resta del país.

En aquesta ocasió s’han programat 321 activitats, 471 passis, 120 rutes guiades i 10 edificis obriran les seves portes als visitants. 82 entitats hi participen i 24 ciutats i entitats hi estaran presents (Alcoi és la primera de fora de Catalunya).

Entre les novetats un trenet que farà la ruta de la llana, un pícnic modernista, visita comentada a la teulada de la Masia Freixa que estrena el color blanc original i la representació de “L’auca del senyor Esteve”. Els floristes proposen engalanar els balcons posant-hi flors i 66 bars i restaurants oferten 105 propostes gastronòmiques diferents (entre menús, vermuts, esmorzars i berenars modernistes).

En aquestes quinze edicions, la fira ha construït un relat i s’ha consolidat com un dels majors “èxits” pel que fa al turisme, la cultura i la promoció econòmica que atrau milers de visitants. El pressupost és de 125.000 euros, la mateixa partida que el 2016.