La zona blava ja es pot pagar amb el telèfon mòbil però la mesura és poc coneguda per la ciutadania

Ja no fan falta ni monedes ni targeta de crèdit per pagar per aparcar a la  zona blava. A partir d’aquest dimarts es pot pagar a través del telèfon mòbil. L’empresa municipal Egarvia, encarregada de la gestió dels aparcaments regulats, ha implantat el nou sistema.

Una nova aplicació pels dispositius mòbils permet a la ciutadania accedir a aquest nou servei, tot i que, la gran majoria, paguen amb els sistemes tradicionals perquè la mesura és encara poc o gens coneguda.

Els parquímetres de la ciutat incorporaran les explicacions del funcionament del nou sistema de pagament progressivament. L’aplicació iParkMe està disponible per a Android i iOS, en català, castellà i anglès. Permet el pagament a la zona blava i aparcaments soterranis municipals i també la gestió de zones de càrrega i descàrrega per a transportistes i les “zones exprés”, d’estacionament gratuït però regulat.

Aquest nou sistema de pagament és la part que més directament afecta la ciutadania d’un procés de renovació tecnològica més ampli de l’empresa Egarvia. El projecte de modernització també afectarà els 6 aparcaments soterranis públics i el servei de la grua municipal.

Totes les dades les gestionarà Egarvia a través d’una plataforma que permetrà optimitzar els serveis i planificar-los en el futur.

L’empresa Integr@ Parking Solutions és l’encarregada de desenvolupar totes aquestes eines i de posar-les en marxa. Egarvia ha invertit 7.260 euros i 1.210 euros més anuals en concepte de manteniment.

L’aplicació suposa un increment del 5% del cost del servei. No hi haurà cap increment de les tarifes per a la ciutadania perquè Egarvia assumeix el sobrecost.