La zona blava serà gratuïta del 8 al 29 d’agost a tota la ciutat

A partir de diumenge, dia 8, i fins al 29 d’agost, tos dos inclosos, la zona blava serà gratuïta a tota la ciutat. Es repetirà així l’experiència de l’any anterior, quan es va decidir deixar de diferenciar la zona blava per zones i es va establir el seu tancament durant tres setmanes per a tot Terrassa.

El tancament diferenciat entre el Centre i la resta de barris de la ciutat es va començar a aplicar el 2012, quan es va determinar que la zona blava més propera al Centre es mantindria oberta durant uns dies de principis i finals del mes. L’objectiu era evitar els problemes d’estacionament i contrarestar les dificultats per trobar espai on aparcar, ocasionades per la manca de rotació dels vehicles en aquesta zona.

Per donar una resposta ajustada a aquesta possible demanda, l’ajuntament va considerar necessari igualar el període de tancament a totes les zones blaves de la ciutat, per evitar confusions entre la ciutadania i garantir una oferta d’aparcament de curta durada, associada a l’activitat comercial i també de serveis.

D’aquesta manera, l’ajuntament defensa que la zona blava permet dinamitzar l’activitat econòmica dels barris, perquè s’augmenta la capacitat d’aparcament per fer compres o gestions ràpides. També s’impedeix l’aparcament de llarga durada a les hores de màxima demanda.

En aquest sentit, el servei de mobilitat ja va preveure que durant el mes d’agost hi hauria un increment de l’ús del vehicle privat com a conseqüència de les mesures de distanciament social per la pandèmia, així com per la reducció del període de vacances per part de la població.