L’A2 i l’AP-7, enllaçades catorze anys després

Des d’aquest dimecres al matí ja es pot circular per l’enllaç entre l’autovia A2 i l’autopista AP-7 a Castellbisbal. Després de catorze anys d’obres i un sobrecost de 40 milions d’euros respecte el projecte inicial, el pressupost final d’aquesta infraestructura s’ha enfilat fins a superar els 88 milions d’euros. A través d’aquest nou enllaç, on destaca la construcció d’un doble viaducte, els conductors que vulguin circular de l’A2 a l’AP-7 o viceversa ho podran fer estalviant-se 7’5Km de trajecte. La previsió és que aquesta connexió entre el Vallès Occidental i el Baix Llobregat l’utilitzin una mitjana de 40.000 vehicles al dia.

En la inauguració, la ministra espanyola de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez Jiménez, ha destacat la millora en seguretat viària que suposarà per a ciutats com Terrassa el fet que gràcies a aquesta infraestructura disminueixi el trànsit per algunes vies locals. La tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, ha assistit a la inauguració en representació de l’Ajuntament de Terrassa. També hi eren presents la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. La gran absència ha estat per part de la Generalitat, la del conseller de Territori i Sostenibilitat Jordi Puigneró en protesta per l’incompliment en els terminis d’aquestes obres.

La posada en marxa del nou enllaç ha coincidit amb el primer dia lliure de peatges a les dues vies interconnectades, A2 i AP-7.