Foto Mútua

L’abordatge integral de l’obesitat als “Dijous de Mútua”

Coincidint amb el final de l’estiu, el cicle “Dijous de Mútua” es reprèn aquesta setmana amb la quarta conversa. Se celebrarà dijous a les 18.00 sota el títol “Obesitat, un abordatge integral més enllà de l’estètica”. Anirà a càrrec del Dr. Andreu Simó, adjunt al servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, i es podrà seguir en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el Facebook Live del diari digital Món Terrassa.

L’expert conversarà amb el periodista Marc Redorta sobre la definició d’obesitat així com les comorbiditats associades, incidint especialment en la diabetis, la hipertensió, la dislipèmia, la síndrome d’apnea i hipoapnea del son, l’esteatosis hepàtica, la infertilitat, l’osteoartropatia greu a les articulacions de càrrega o la colelitiasis.

El Dr. Simó també se centrarà en com podem combatre-la i en aquest sentit abordarà en profunditat el circuit de la cirurgia bariàtrica, la qual ha obtingut una gran rellevància aquest darrer segle i cada vegada es practica a més hospitals d’arreu. En el cas de l’HUMT, anualment es realitzen al voltant de 150 intervencions d’aquest tipus. La preparació prèvia a la cirurgia bariàtrica i les particularitats de la intervenció són la resta d’aspectes que es tractaran. Finalment, aprofundirà també en les opcions existents de tractament pels pacients que no són candidats a aquesta cirurgia.