Controvèrsia en el debat de Podem per l’absència dels principals candidats

La militància de Podem Catalunya celebrarà durant els propers dies unes eleccions primàries per escollir el nou Secretari General del partit, després de la dimissió el passat mes de novembre d’Albano Dante Fachín. Sota aquest pretext, la Sala Born del carrer de La Rasa s’ha convertit aquest diumenge en l’escenari de debat entre algunes de les candidatures, les quals han pogut exposar les seves propostes de cara a la direcció de futur del partit.

L’acte però ha generat certa polèmica pel fet de no comptar amb la presència dels principals candidats a la secretaria general. De fet, de les sis candidatures que conflueixen a les primàries, només la meitat han participat en aquest debat i una d’elles, la de “Amb Tu Més Podem”, ho ha fet sense el seu cap de llista, Xavier Domènech.

La candidatura de “Som Podem Catalunya”, encapçalada per Noelia Bail, ha decidit a última hora quedar-se a fora, a la plaça Didó, i no participar en el debat, denunciant diverses irregularitats en la celebració d’aquest acte.

Prop de 50.000 militants de Podem Catalunya tindran dret a votar en el procés d’elecció, que se celebra entre el 5 i l’11 d’abril. Un dia abans, el dimecres 4, la Nau Bostik de Barcelona acollirà un debat on s’espera, aquest cop sí, que hi participin tots els candidats.