L’ACA finalitza la reparació de la riera de Les Arenes

L’Agència Catalana de l’Aigua, l’ACA, finalitza la reparació del mur de la riera de Les Arenes. Els treballs que han durat uns tres mesos han suposat una inversió de més 271.000 euros.

En total s’ha reconstruït un sector de 30 metres de mur del marge dret, a l’alçada del Pont d’Almeria. I també s’ha estabilitzat amb formigó, una longitud addicional d’uns 80 metres del mateix mur que havien quedat descalçats a causa dels aiguats. També s’ha fet de nou, un tram d’uns 30 metres de mur que havia quedat esquerdat.

Les obres es van impulsar arran de la llevantada registrada durant el mes de novembre del 2018, quan es van pruduir una sèrie de danys en el mur de la riera. Encara queden pendents dues actuacions puntuals més a la riera de Les Arenes conveniades amb l’Ajuntament l’any 2017.

L’ACA i l’Ajuntament de Terrassa continuen treballant per dur a terme de forma conjunta diverses actuacions per millorar la situació de les rieres a la ciutat. Entre d’altres actuacions s’ha iniciat el procés de redacció del projecte per reparar un tram dels murs de la Riera del Palau i del Torrent de Vallparadís que van quedar malmesos ara fa uns anys.

D’altra banda la Generalitat s’ha compromès a fer un estudi per analitzar la problemàtica hidràulica de les rieres de Les Arenes i del Palau, i poder programar així les actuacions necessàries per millorar la seguretat de béns i persones. Amb aquest compromís s’espera donar resposta a les demandes veïnals que reclamaven un millor manteniment de les rieres per evitar possibles inundacions i danys pels aiguats sobtats.