L’Acadèmia del Cinema Català celebra al PAC la seva 11a Festa d’Estiu amb 400 convidats

El Parc Audiovisual de Catalunya ha acollit aquest dijous la Festa d’Estiu del Cinema Català, un acte per reivindicar l’activitat del sector i la importància de la creació cinematogràfica al nostre país.

La celebració s’ha fet a Terrassa, coincidint amb la distinció com a Ciutat Creativa de la UNESCO en l’apartat de cinema i en un espai, el PAC, que acull, des de fa temps, bona part dels rodatges més destacats del país. D’aquesta manera, l’Acadèmia del Cinema Català, ha volgut contribuir al reconeixement del patrimoni cinematogràfic terrassenc.

Prop de 400 convidats han participat d’aquesta trobada organitzada per l’Acadèmia, que ha aplegat una àmplia representació del sector: entre actrius, actors, responsables de direcció i representants institucionals.

L’acte s’ha pogut seguir en directe gràcies a la transmissió oferta per La Xarxa a les televisions locals de Catalunya. El programa ha mostrat l’arribada dels convidats i el seu pas pel photocall, així com la benvinguda oferta per la directora de l’Acadèmia, Isona Passola. També hi ha hagut entrevistes amb els protagonistes que han parlat de les estrenes més imminents.

La Festa d’Estiu del Cinema Català s’ha fet l’endemà de fer públic el nomenament dels nous Membres d’Honor de l’Acadèmia. L’acte oficial també s’ha fet a Terrassa, als Jardins de la Casa Alegre, i ha distingit les actrius Carme Elias i Assumpta Serna, el cineasta Jordi Cadena, el gestor cultural Hermann Bonnín, la muntadora Elena Jaumandreu, i l’exhibidor Pere Sallent.