L’ACAU distribueix menjar solidari, ara des del carrer Colom

L’ Associació Coordinadora d’Ajuda Unida, ACAU, estrena nou local al carrer Colom amb un sistema de distribució d’aliments diferent per a les persones que ho necessiten. Es tracta d’un local amb aspecte similar als supermercats i que funciona com un autoservei. En lloc del tradicional lot elaborat pels voluntaris, els usuaris poden escollir els productes i elaborar la seva pròpia cistella de la compra.

D’aquesta manera el nou format dignifica la distribució solidària d’aliments. El nou local, provinent d’una herència solidària, distribueix des de productes envasats, fins als aliments frescos i passant pels congelats. També hi ha un apartat per a la distribució de roba. Des del mes de maig que el nou espai dóna bons resultats per a les persones que l’utilitzen.

L’ACAU és una entiat solidària que treballa per atendre les primeres necesitats com són l’alimentació, fins ara conjuntament amb les entitats que compartien El Rebost, i l’habitatge, amb tres pisos d’acollida per a mares amb fills. També té en marxa diferents programes d’incersió sociolaboral amb cursos d’alfabetització, formació laboral i una borsa de treball. Des de fa vint anys que l’ACAU també ha desenvolupat des de Terrassa diferents projectes internacionals.