L’ANC – Terrassa TxI demana una estratègia política comuna davant la sentència

Aquest dilluns 21 d’octubre ANC – Terrassa per la independència ha emès un comunicat públic sobre la sentència del Tribunal Suprem d’Espanya contra els dirigents polítics de Catalunya.

En el comunicat, que consta de quatre punts, es constata que durant aquests dos últims anys els partits polítics independentistes no han estat capaços de trobar una estratègia comuna per encarar la sentència, sinó que s’han centrat en les seves diferències, i tampoc han pogut articular un missatge conjunt després de la sentència. L’ANC exposa que les mobilitzacions espontànies que s’han realitzat són legítimes i fruit de la repressió a que ha estat sotmesa Catalunya des de l’1 d’octubre de 2017. També aclaren que han vist imatges que no els han agradat, però que entenen que forma part d’una resposta a la brutalitat policial. Consideren que no tenen cap dret a censurar ni criminalitzar aquestes accions, sinó que s’ha de posar a la disposició de qui està patint la repressió brutal de les forces de seguretat tots els recursos de què disposen.

En el comunicat també s’anomenen una sèrie de propostes: que l’Assamblea Nacional Catalana col·labori en el recull d’imatges i vídeos que puguin servir per denunciar la brutalitat d’aquests dies, que es posi a disposició de les persones represaliades tota la maquinària jurídica de què disposen, que s’obri la caixa de la solidaritat per ajudar totes les persones que han patit la repressió i que s’organitzin mobilitzacions de suport, entre d’altres.