L’acte en memòria de l’Holocaust avisa dels perills del present

El 27 de gener de 1945 les tropes aliades van alliberar el camp de concentració d’Auschwitz, potser l’exemple més simbòlic i atroç del que va ser l’Holocaust perpetrat pel règim nazi. Aquesta data és la que va establir la Nacions Unides per commemorar el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.

Terrassa ho ha recordat amb un acte a l’atri de l’Ajuntament i amb una presència destacada d’escoles i instituts de la ciutat. Han estat els joves, els encarregats que aquells fets no s’oblidin, els qui han llegit el manifest.

L’Ajuntament de Terrassa recentment ha impulsat la col·locació de les llambordes de memòria Stolpersteine, en homenatge a les persones que van ser deportades als camps nazis.

230125 Acte Memòria Holocaust 20

Durant l’acte s’ha fet memòria del que va passar fa vuitanta anys però també hi ha hagut alertes pel present.

La Coral Institut Torre del Palau ha interpretat el «Cant dels aiguamolls», l’himne dels deportats en versió catalana. També hi han intervingut entitats i familiars de persones represaliades que han encès espelmes en record de les víctimes de l’Holocaus. Durant l’acte s’ha il·luminat de color vermell la façana de l’Ajuntament.

230125 Acte Memòria Holocaust 1