L’activista Wendy Quintero denuncia la vulneració dels drets humans a Nicaragua en una xerrada amb alumnes de secundària

La periodista de Nicaragua Wendy Quintero ha parlat aquest dilluns de la repressió que viu el seu país i de la defensa dels drets humans a un grup d’alumnes de secundària de la ciutat.

L’activitat s’emmarca en el projecte ‘Ciutats defensores dels Drets Humans’, en el que hi participa Terrassa des de fa anys. En aquest context, activistes d’arreu del món donen a conèixer la seva tasca, sovint posant en risc la seva pròpia vida, per conscienciar la ciutadania i aconseguir el suport internacional a les seves lluites.

El 2018, per denunciar els crims de la segona etapa de Daniel Ortega, Wendy Quintero va haver d’exiliar-se a Costa Rica. Va estar tres anys separada de la seva família i amistats, havent de deixar enrera casa seva i la seva professió.

Unes protestes de la ciutadania pel canvi del sistema de pensions van provocar una violenta reacció del govern, amb vulneració sistemàtica dels drets humans, empresonaments dels opositors i, fins i tot, assassinats.

El proper dimecres dia 26 es farà una altra sessió del cicle amb l’escriptora, investigadora i docent especialitzada en temes de gènere i dones a l’Àfrica, Melibea Obono, de Guinea Equatorial. En total, hi participaran 400 alumnes de quatre centres de secundària de la ciutat.