L’activitat de les empreses cau un 66%, segons una enquesta de la Cecot

La crisi del coronavirus ha fet que l’activitat productiva de les empreses caigui un 66%. Ho diu la patronal Cecot, que ha fet públics els resultats d’una enquesta realitzada a 507 empreses el dia 24 de març per valorar l’impacte econòmic que està tenint l’estat d’alarma.

La gran majoria dels enquestats, un 91% diu que segueixen mantenint l’activitat aquests dies, però  ho estan fent amb moltes dificultats.

Per sectors la davallada és més important en la construcció, principalment degut als impediments que els ajuntaments posen a les empreses per continuar les obres. També han notat un fort impacte els serveis i el comerç que encara poden mantenir la seva activitat.

El transport i la indústria han resistit. Però, en la millor de les situacions la capacitat està al 40%. Entre els motius que afecten de manera més directa la l’activitat productiva de les empreses destaca la caiguda de les comandes (33%) seguit de la incertesa en l’aplicació del decret (25,2%), cosa que genera molta inseguretat jurídica sobre el que es pot i el que no es pot fer. Sobretot pels missatges contradictoris que arriben des de diferents administracions.

Les expectatives per a les properes setmanes no són gaire millors per als empresaris. Un 44% diu que intentarà mantenir l’activitat tot i les incerteses.

L’única nota positiva de l’informe de Cecot és la capacitat adaptativa de moltes empreses, que segueixen funcionant mitjançant el teletreball. Ho fa el 42% de les plantilles.