L’activitat quirúrgica ha augmentat un 6% en els primers sis mesos del 2016

El Departament de Salut ha donat a conèixer les dades relatives a les llistes d’espera als hospitals catalans durant el primer semestre de l’any. Segons el departament, en aquests sis mesos ha augmentat un 6% l’activitat quirúrgica el que ha portat a una disminució del 0,6% de les llistes d’espera respecte el desembre. De fet, des del mes d’abril s’està duent a terme un pla de xoc per reduir el nombre de pacients que estan esperant una intervenció. Per a les cirurgies amb accés garantit màxim de 180 dies, les de cataractes i pròtesis de genoll i meluc, el temps d’espera a l’Hospital de Terrassa és del voltamt de dos mesos. A Mútua Terrassa l’espera mitjana per a les pròtesis de genoll i meluc puja a gairebé tres mesos.

On l’espera és més alta, força més alta, és en la primera visita als especialistes. A l’Hospital de Terrassa l’espera mitjana per a l’uròleg és de 563 dies, és a dir, un any i set mesos. 465 dies per a l’oftalmòleg i 243 per a l’otorrinolaringòleg. Les especialitats amb menys espera són dermatologia (55), digestiu (51) i cardiologia, amb 26 dies.

A Mútua Terrassa la mitjana és més baixa. La visita al neuròleg té una espera de 178 dies, seguida de la de ginecologia, amb 170.