L’advocat de Josep Rull reclama al TC la nul·litat del judici del procés emparant-se en la resolució del TJUE

El lletrat que representa Josep Rull (i també Jordi Sànchez i Jordi Turull), ha presentat un recurs al Tribunal Constitucional demanant la nul•litat del judici del procés, la suspensió de la sentència i la llibertat immediata dels seus defensats per la seva condició de diputats.

L’advocat Jordi Pina s’empara en la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre Oriol Junqueras. Allà van reconèixer la immunitat de l’exvicepresident i especificar la necessitat de demanar un suplicatori a la cambra legislativa corresponent abans de jutjar un càrrec electe.

Des del passat mes de maig, Pina ve reclamant al Tribunal Suprem i al Constitucional la llibertat dels electes amb diversos escrits. L’últim va ser a l’octubre: un recurs d’empara (que no s’ha admès a tràmit). Per això, el passat 20 de desembre Pina va registrar una altra instància (segon recurs al TC) que porta adjunta una còpia de la sentència del TJUE. El lletrat ho ha explicat aquest dimecres al migdia en una compareixença pública.