L’AFA del Conservatori de Música porta la tarifació social al Síndic de Greuges de Catalunya

L’Associació de Famílies d’Alumnes del Conservatori va expressar l’any passat al seva disconformitat per la implantació de la tarifació social a les escoles municipals. Van portar les queixes al ple de l’ajuntament, a la síndica municipal i ara les han dut al Síndic de Greuges de Catalunya. Consideren que l’actual model de tarifes no és equitatiu, que ha comportat un increment de preus i que va en contra dels drets dels infants.

Conservatori 2

L’AFA diu que el 70% dels alumnes ha patit un augment de l’import del 5 al 17,5% i que l’actual model és un model aplicat a correcuita i sense un estudi econòmic que el justifiqui. En contraposició, l’associació posa d’exemple la tarifació social de Sabadell que, assegura, és un 30% més barat.

Conservatori

El mes que ve s’obrirà el període de prematriculació i caldrà veure si la tarifació social es mantindrà igual. Aquest sistema contempla que les famílies paguin més o menys segons el seu nivell d’ingressos i estableix nou trams de renda. L’equip de govern s’ha refermat en més d’una ocasió en que aquest model és més progressiu i beneficia més famílies.