LaFACT celebra 40 anys de Temporada BBVA de Dansa amb una programació excepcional

La Factoria Cultural de Terrassa celebra 40 anys de la Temporada de Dansa amb una de les programacions més excepcionals de les darreres quatre dècades. Es tracta de 13 espectacles amb una mirada àmplia i diversa de la dansa que passa per la clàssica, la neoclàssica, la contemporània i l’espanyola. Uns espectacles de projecció internacional que converteixen Terrassa en una de les capitals de referència mundial.

Entre els espectacles més destacats el de Béjart Ballet Lausanne, al març, el Ballet de l’Opera d’Innsbruck al maig, o el Ballet Nacional de Cuba, a l’abril. La companyia del Programa d’Alt Rendiment de Dansa (PAR) encetarà a Terrassa una gira per deu ciutats de tot l’Estat. Amb tot, un dels espectacles més destacats és la Nit europea de la dansa, al Nadal de 2023, una gala amb les parelles més prestigioses dels principals ballets europeus.

Quan acabi la temporada, per LaFACT Cultural hi hauran passat 178 companyies de 80 ciutats diferents. Des de LaFACT destaquen la difusió que des del centre es fa de la dansa, amb preus ajustats, programes escolars i suport a les famílies vulnerables. També celebren els 46.000 espectadors que van assistir en algun dels espectacles la passada temporada. Paralel·lament una exposició recull els 40 anys de la temporada estable de dansa a Terrassa.