LaFACT posa en marxa una formació de digitalització per a majors de 60 anys

LaFACT, la Factoria Social de Terrassa, ha iniciat la formació Trencant la bretxa digital per a formar en competències digitals a les persones majors de 60 anys. L’objectiu principal és brindar-les d’autonomia i seguretat en l’entorn digital actual, abordant temes com l’ús d’aplicacions mòbils, el domini de les xarxes socials, la ciberseguretat i la configuració de telèfons intel·ligents.

Amb aquest projecte impulsat en col·laboració amb BBVA, LaFACT vol contribuir a reduir la bretxa digital, enfortir la inclusió i la participació de les persones en la societat digital i reduir l’aïllament social. Alhora, es pretén capacitar les persones participants per ser independents a l’hora de realitzar gestions online i alertar-les sobre els perills associats a internet i a les TIC.

Durant el mes de juny s’ha realitzat la primera edició del programa, que combina tallers monogràfics sobre introducció a les TIC, configuració de telèfons intel·ligents, xarxes socials i ciberseguretat, amb tallers de pràctica digital en què s’ensenya a utilitzar les aplicacions mòbils que més s’adapten a les seves necessitats. Les sessions s’imparteixen seguint una metodologia participativa i dinàmica i s’adapten al ritme d’aprenentatge de les persones participants. A més, l’enfocament del curs permet decidir a quines sessions formatives es vol assistir en funció dels propis interessos, donant l’opció a realitzar el curs mensual sencer o sessions individuals. Fins el moment, han estat 53 les persones les que hi han participat i ara ha començat una nova edició del programa.

Foto: LaFACT Social