L’Agència Catalana de l’Aigua farà un Pla Director per a les rieres de Terrassa

L’Agència Catalana de l’Aigua treurà pròximament a licitació l’elaboració d’un Pla Director per a les rieres de Terrassa i Rubí. Amb un pressupost de 122.000 euros, en els pròxims 16 mesos es redactarà un estudi amb l’objectiu de determinar les actuacions més necessàries per conèixer i reduir els riscos davant d’una riada i evitar el col•lapse de les infraestructures existents amb l’excés d’aigua. En concret el Pla estudiarà els cursos fluvials de la Riera de les Arenes, entre Matadepera i la confluència amb la Riera del Palau.

La mateixa Riera del Palau per sota de l’autovia B-40 i la seva confluència amb la Riera de les Arenes, incloent-hi un estudi del Torrent de Vallparadís. I el Torrent Mitger en el tram comprès entre l’autovia B-40 i la confluència amb la Riera del Palau. Finalment s’analitzarà el curs fluvial de la riera de Rubí en la seva confluència amb les rieres de les Arenes i Palau, en el límit del terme municipal amb la ciutat veïna. Els treballs de l’elaboració del Pla que es faran en dues fases, ha de culminar amb un programa d’inversions.

El termini per a la redacció del Pla és de 16 mesos i el resultat s’inclourà en el pla de gestió entre els anys 2022-2027. Amb aquest projecte l’Agència Catalana de l’Aigua espera donar resposta als seus compromisos assumits, en la darrera reunió celebrada amb la responsable de les rieres de l’Ajuntament de Terrassa. Mentrestant i mitjançant una actuació d’urgència, l’Agència Catalana de l’Aigua arregla un esvoranc que es va fer el passat novembre en una vorera al costat de la riera de les Arenes. Un fet que posa en perill els vianants i que els veïns atribueixen a una falta d’inversió en el manteniment de les rieres, fet que hauria de solucionar el Pla Director previst.