L’agost comença amb una onada de calor que s’allargarà fins dimarts

L’onada de calor ha arribat per estar-s’hi uns quants dies, almenys fins dimarts que ve. Toca trampejar, doncs, unes temperatures més altes que la mitjana. Això vol dir que a Terrassa tindrem valors que poden arribar als 35 graus i a la nit costarà dormir perquè amb prou feines baixaran dels 25. Són aquests dies en què l’asfalt sembla que desprengui calor com una paella i en el que els termòmetres del carrer es sobreescalfen i donen valors exageradament alts, més propis de Sevilla.

Les recomanacions són les habituals, però que sempre va bé recordar: no fer activitat física a les hores centrals del dia, hidratar-se sovint encara que no es tingui set, sobretot la gent gran i els nens, fer àpats suaus, utilitzar roba lleugera i reduir el consum de begudes alcohòliques. Ara, solucions màgiques no n’hi ha.

Però qui no troba avantatges a la calor és perquè no vol.

Aquest és el primer episodi llarg de calor persistent que tenim a l’estiu i que coincideix just amb el començament de l’agost. El juliol, a Terrassa, ha estat càlid, entre 1 i 2 graus per sobre de la mitjana.