L’Agrupació de Pessebristes de Terrassa celebra 75 anys amb una exposició dels seus millors pessebres

75 anys treballant l’art del pessebrisme. Això és el que ha celebrat aquest cap de setmana l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa, i ho ha fet amb una exposició dels seus millors pessebres a la Sala Muncunill.

És un recull de 71 obres fetes per membres de l’Agrupació. La més antiga que hi podem trobar data del 1979, perquè abans no hi havia manera de conservar els pessebres.

En aquests 75 anys l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa ha esdevingut una de les entitats més reconegudes en l’àmbit nacional i internacional en el món del pessebrisme. A més, l’escola de pessebrisme de Terrassa és una de les quatre que la Generalitat reconeix a Catalunya per tenir un estil propi i diferenciat, en aquest cas destacant la perspectiva de les obres. I és que, quan parlem de pessebrisme parlem d’un art molt laboriós.

L’Agrupació de Pessebristes compta amb 300 socis, encara que activament hi treballen unes 50 persones. Tot i això, el pessebrisme és un art que guanya cada vegada més adeptes.

Per commemorar el 75è aniversari, l’Agrupació també ha inaugurat aquest diumenge un espai de diaromes a la Catedral, en un acte amb el bisbe de Terrassa. Aquest espai i l’exposició de la Sala Muncunill es podran visitar fins al 2 de febrer.