Lahcen Harbil i Gemma Díaz, els més ràpids de la XV Santi Centelles

La cursa Santi Centelles ha celebrat 15 edicions amb un nou èxit de participació: s’hi han inscrit prop de 1.300 corredors, una mica més que en l’edició passada. Un any més, el recorregut de 5Km ha estat l’opció de caire més popular en una matinal de diumenge on el cel i la temperatura han acompanyat tant els qui intentaven batre un temps personal com els qui anaven simplement a passar-ho bé. Com s’està convertint en tradició, més de la meitat dels qui han pres part de la Santi Centelles eren dones.

Pel que fa a l’aspecte més competitiu, el guanyador ha estat un habitual de les curses egarenques, Lahcen Harbil. El corredor de l’equip terrassenc “I run with Leiva” ha estat l’únic a finalitzar els cinc quilòmetres de recorregut per sota la barrera dels 17min: Harbil ha registrat un temps de 16min 45s.

Harbil ha obtingut un avantatge de més de 20s respecte el segon classificat, Raül Cruz Ruiz, del club esportiu amb el seu mateix nom, el qual ha creuat la línia de meta en 17min 08s. Només 4s després tancava el podi masculí un company d’equip del guanyador, Marc Bartoli.

En categoria femenina, la més ràpida ha estat una triatleta de Castelldefels, Gemma Diaz, la qual competia per la Unió Colomenca d’Atletisme i ha aturat el cronòmetre en 19min 29s. Diaz s’ha mostrat decebuda amb el temps obtingut tot i que en la classificació general ha estat la 24a a creuar la línia de meta.

El podi femení el completen amb 20min 47s la veterana Alicia López Segura, de l’equip “Los martes con Dios”, i Núria Palomares, tercera amb 21min.