L’ajuda humanitària procedent de Terrassa ja ha arribat a Haití

El 14 agost un terratrèmol de magnitud 7.2 va sacsejar Haití. Ha provocat més de 2.000 morts, 15.000 ferits i un 1 milió i mig de persones damnificades, moltes d’elles s’han quedat sense sostre.

La delegació terrassenca de la Fundación Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) ha fet arribar 13 equips d’ajuda humanitària als hospitals i a peu de carrer de les localitats més properes a l’epicentre.

Aquest sisme recorda el de fa 11 anys. Llavors, la delegació local d’NPH va estrènyer els llaços de solidaritat amb aquella república del carib. L’entitat ajuda actualment més de 1.200 nens i nenes, nois i noies, promovent l’esport i la salut.

A mitjans de setembre, la doctora Jacqueline Gautiere, directora de l’únic hospital pediàtric haitià i directora de salut d’NPH, visitarà l’Hospital de Terrassa i el de la Vall Hebron per formalitzar convenis de col·laboració amb aquests centres sanitaris. Personal mèdic haitià vindrà aquí per formar-se. Les estades seran de 2 o 3 mesos. 2 o 3 persones a cada hospital per any.

A la pobresa s’afegeixen les catàstrofes naturals, la inestabilitat política i la inseguretat. Grups paramilitars operen lliurament i els segrestos i altres crims són habituals, el mateix president va ser assassinat el passat 7 de juliol.