L’Ajuntament aconsegueix normalitzar el servei d’electricitat en dos blocs ocupats

44 famílies que ocupen dos blocs de pisos dels carrers Falset i Calaf han pogut regularitzar la seva relació amb Endesa, amb un contracte de llum pel que paguen segons el seu consum. Abans estaven enganxats a la xarxa de forma il·legal. Això generava disfuncions i problemes de seguretat. L’ajuntament va decidir intervenir, requerint el propietari, la Sareb, perquè mantingués l’edifici amb totes les condicions necessàries.

Davant de la manca de resposta de la Sareb i del tall del subministrament per part d’Endesa, els serveis municipals van iniciar un procés d’execució subsidiària requerint el restabliment del servei. D’aquesta manera, van posar un transformador i, via embargament, la Sareb va acabar pagant els 40.000 euros del seu cost

Segons Melgares, aquesta situació era especial perquè eren blocs sencers sense transformador i a la companyia li interessava treure la llum de l’obra.

El nou decret d’habitatge anunciat per la Generalitat al desembre i que obligarà els grans propietaris a oferir lloguer social a les famílies vulnerables podria fer un tomb a la situació.

Ajuntament i entitats socials estan pendents ara de l’aprovació i posada en marxa d’aquest decret que ha de potenciar el lloguer social.