Ajuntament

L’Ajuntament activa l’ajuda humanitària a les zones afectades pel terratrèmol i convoca un minut de silenci

L’Ajuntament està activant l’ajuda humanitària que es farà des de Terrassa a les persones afectades pel terratrèmol de Turquia i Síria.

El Servei de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament està en contacte amb entitats que treballen sobre el terreny, tant a Turquia com a Síria, des de dilluns al matí. Aquestes entitats tot just estan avaluant les seves necessitats i properament s’esperen propostes concretes per poder fer aportacions emmarcades dins de les Ajudes Humanitàries d’Emergència que l’Ajuntament té articulades per donar ràpida resposta a aquestes catàstrofes.

Concretament, s’està en contacte amb Creu Roja, World Vision, Farmamundi i ACNUR que han fet arribar informacions de com intenten articular la seva resposta de emergència i quins recursos hauran d’activar.

L’Ajuntament també ha convocat la ciutadania a una concentració per a demà dijous, a les 12 hores, per guardar un minut de silenci per expressar el condol als familiars de les víctimes i la solidaritat amb totes les persones i institucions dels territoris afectats i damnificats pel terratrèmol d’aquesta setmana a Turquia i Síria i les seves rèpliques. La convocatòria tindrà lloc al Raval de Montserrat, davant de l’edifici consistorial.