L’Ajuntament alerta que ‘No alimenteu els coloms’ en una campanya informativa

L’Ajuntament enceta una campanya informativa amb el lema ‘No alimenteu els coloms’ per sensibilitzar la ciutadania de les conseqüències de la sobrepoblació d’aquesta plaga. Els coloms són les aus que millor s’han adaptat a l’entorn urbà perquè troben menjar i aigua amb facilitat i refugis on protegir-se i reproduir-se.

La sobrepoblació. però. provoca molèsties, brutícia i riscos per a la salut pública ja que poden ser portadors de malalties que afecten els humans. La col·laboració ciutadana és fonamental per minimitzar els problemes que generen. Per això, l’Ajuntament reparteix més de 700 fulls informatius i ha col·locat mig centenar de cartells en centres cívics, casals de barri, biblioteques, mercats i casals d’avis.

També s’han penjat cartells en aquelles places o indrets on s’ha detectat més presència de persones que reparteixen menjar als animals. Es recorda que l’ordenança municipal prohibeix alimentar els animals en espais públics i zones privades exteriors amb una sanció de 750 euros.

Des de l’Ajuntament es fa una gestió integrada de control de plagues amb mesures preventives amb tractaments biològics per ordenar l’espai públic, i fer servir tractaments químics només en casos concrets i selectius i reduir la perillositat per a la salut de les persones. Si s’evita alimentar els coloms no hi haurà restes de menjar fora de papereres i contenidors i no atrauran d’altres plagues com rosegadors, cotorres, mosquits i insectes.

D’altra banda l’Ajuntament impulsa una nova campanya en contra del mosquit tigre i recorda que cal buidar l’acumulació d’aigua en balcons, patis i jardins per evitar la seva reproducció. En aquest cas també es demana la col·laboració ciutadana si es detecten possibles punts de cria a la via pública i que es doni avís a Protecció de la Salut.