L’ajuntament amplia la zona 30 a cinc barris més de Terrassa

L’Ajuntament ampliarà les zones 30 als barris de Ca n’Aurell, Sant Pere, Pere Parres, Cementiri Vell i Escola Industrial-Plaça Catalunya. L’objectiu és ordenar la mobilitat i millorar la seguretat viària aplicant mesures de pacificació del trànsit.

Aquesta actuació afecta els cinc barris més propers a la futura Zona de Baixes Emissions. Les obres, que duraran dos mesos, van a càrrec de l’empresa Api Movilidad S.A. i tenen un pressupost d’adjudicació de 60.000€. D’aquesta manera, la zona 30 arribarà al 55% dels barris de Terrassa.

En aquests cinc barris s’ampliarà la xarxa de carrers amb velocitat màxima de 30 km/h i s’instal·larà nova senyalització per advertir-ho.

Els primers barris on s’implantaran els canvis seran Ca n’Aurell, Sant Pere i Pere Parres. Més endavant es continuarà per Cementiri Vell i Plaça Catalunya-Escola Industrial.

El servei de mobilitat explica que totes aquestes mesures s’adopten per reequilibrar l’espai públic, condicionant una xarxa del vehicle motoritzat més optimitzada i eficient i promocionant els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic.

La primera zona 30 es va implantar a Terrassa l’any 2005, a Can Roca. Des de llavors, comptant la nova zona de Can Tusell, la ciutat suma un total de 18 zones 30 distribuïdes a 18 barris.