L’Ajuntament apel·la a la prudència davant un Sant Joan extremadament sec

L’Ajuntament fa una crida a respectar les mesures de seguretat per gaudir d’una bona revetlla de Sant Joan, aquest any de retorn a la normalitat però marcada per l’alt risc d’incendis. Es demana prudència sobretot en places públiques amb vegetació i especialment al Parc de Vallparadís. El parc de Sant Jordi estarà tancat a partir de les 9 del vespre de dijous. Només una zona acotada de la part de la plaça del Doctor Zamenhof estarà oberta. D’aquesta manera es vol preservar els jardins de caràcter històric i la Masia Freixa i evitar que qualsevol incendi malmeti la delicada vegetació. L’Ajuntament demana extremar la precaució davant d’una revetlla marcada per les altes temperatures. Així a la web municipal http://www.terrassa.cat/revetlles-de-sant-joan hi ha tota la informació a seguir i les principals mesures d’autoprotecció per una revetlla segura. A la web també hi ha el ban dictat per l’alcalde, una informació que també es difon per les xarxes socials.

En el ban es recorda que no es pot encendre foc a menys de 15 metres del mobiliari urbà, ni de plantes i arbres del verd de la ciutat. Aquests dies l’Ajuntament ha autoritzat 22 punts de venda de pirotècnia repartits per tota la ciutat. D’aquests 18 són establiments i comerços amb permís municipal. Les 14 restants són instal·lacions temporals a la via pública, també amb permís, amb motiu de la revetlla. A l’hora de comprar petards cal tenir en compte les diferents categories en funció de l’edat de l’usuari i la potència de l’explosiu. Entre algunes recomanacions els articles no es poden guardar a les butxaques i no fer servir les mans com a suport pels coets. No posar petards a dins d’ampolles ni recintes, ni fer-los explotar a menys de 500 metres d’un bosc. És recomanable no reutilitzar la pirotècnia que no esclati en un primer intent.

El ban també recorda les normes que regulen l’encesa de fogueres a ciutat que en qualsevol cas, necessiten de permís municipal. Mirar de no estar properes a cables de serveis, lluny del bosc i de l’enjardinament urbà i que un responsable en tingui cura a l’hora d’apagar-la. Des de l’Ajuntament es recorda que hi ha una campanya per un Sant Joan inclusiu amb casetes especialitzades en la venda de petards de baixa sonoritat. L’objectiu és concienciar als ciutadans de l’angoixa i el patiment que poden generar en gossos i animals domèstics. Amb material pirotècnic de fum i colors es respecta la hipersensibilitat d’algunes persones amb diferents capacitats. Des del servei de Benestar Animal s’ha impulsat una campanya pilot per facilitar comprimits naturals per a gossos que pateixen estrès i ansietat davant el soroll de Sant Joan.

Els comprimits ajuden a calmar l’angoixa, no deixen restes ni causen addicció. A la pàgina web http://www.terrassa.cat/sant-joan-inclusiu es poden trobar tots els consells a seguir per un Sant Joan inclusiu. La Policia Municipal realitzarà els controls de seguretat de les fogueres de Sant Joan perquè es compleixi la normativa pel què fa a la mida i la ubicació, així com de la tipologia del material que es crema. Fins avui només hi ha un permís per fer una foguera a la Font de l’Apotecari, al barri de Sant Pere. Pel què fa a les revetlles s’han autoritzat fins a set sol·licituds d’agrupacions de veïns per celebrar la revetlla a la via pública. Unes festes repartides per tota la ciutat que hauran d’acabar a les 2,30 de la matinada.