L’Ajuntament arranja camins forestals i franges de seguretat davant el foc

L’Ajuntament inicia els treballs d’arranjament de cinc camins forestals i de la franja de baixa combustibilitat de Can Parellada. Aquests treballs s’emmarquen en el Pla Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals. Es tracta d’un paquet d’actuacions de manteniment a cinc camins de la xarxa bàsica de vigilància i prevenció d’incendis i de la franja de baixa combustibilitat de Can Parellada.

El paquet d’actuacions dins del Pla de Prevenció compten amb un pressupost total de 25.710 euros, subvencionat en un 80% per la Diputació de Barcelona, per a les pròximes sis setmanes. Els treballs permetran l’adequació de 16,40 km de camins com són el camí de la caseta de la Pineda, el camí de Can Font de Gaià a la carena del Molinot, el camí del Guitard a l’Obaga dels Notaris, el camí dels Caus i el camí de la carena del Guitard, de Can Font de Gaià a la urbanització Els Pinetons.

La durada prevista per a aquestes actuacions és de 15 dies, si les condicions meteorològiques són favorables. L’objectiu és garantir el correcte estat dels camins per millorar les tasques d’extinció, assegurant que tinguin l’amplada mínima de 3’5 metres que permeti l’accés dels vehicles de vigilància i extinció. També que comptin amb trencaaigües que afavoreixin el drenatge de la pista i la seva conservació, i que hi hagi espais que permetin el canvi de sentit i l’encreuament de vehicles.

En total, en els darrers tres anys, s’han destinat 71.489,50 euros a l’arranjament de camins per a la prevenció d’incendis forestals a Terrassa. El bon estat dels camins de la xarxa bàsica de prevenció i vigilància és un element bàsic per garantir actuacions ràpides i efectives en cas d’incendi. Aquesta actuació forma part de les inversions periòdiques per arranjar camins i franges perimetrals al voltant de les urbanitzacions, amb la voluntat de facilitar l’acció dels equips d’emergències i minimitzar l’impacte del foc.