L’Ajuntament atorga una subvenció de 15.000 € a Open Arms

15.000 € per  reparar el vaixell Astral de Proactiva Open Arms.Aquest és l’import de la subvenció que l’Ajuntament de Terrassa ha atorgat a aquesta ONG. 

L’entitat utilitza aquesta embarcació per dur a terme tasques de vigilància i salvament al mar. El vaixell, que navega des de fa gairebé mig segle, es troba en aquests moments al port de Barcelona després de les darreres missions de  gener i febrer, en què s’han rescatat 488 persones al mar.

 L’ONG ha fet una crida per recaptar fons que permetin canviar el motor, o bé adquirir una altra embarcació. Mentre no pugui resoldre aquest problema, no li serà possible dur a terme més missions. En els darrers anys Proactiva Open Arms ha rescatat al voltant de 7.000 persones al mar.

L’Ajuntament de Terrassa ha dut a terme els darrers anys diferents accions de suport i col·laboració amb l’ONG, d’una banda amb diferents subvencions destinades a reparacions i combustible; i d’altra amb accions de sensibilització. Així, el Cinema Catalunya va acollir el 2016 la projecció del documental Astral, el mateix any es va impartir una formació a membres del Consell de Solidaritat, a càrrec de Proactiva Open Arms, i l’any següent el director de l’entitat, Òscar Camps, va pronunciar una conferència en el marc de la Diada de Catalunya.