L’Ajuntament augmenta les restriccions per passejar els gossos durant el confinament

El Comitè d’Emergència Municipal ha decidit avui aplicar noves restriccions als terrassencs que treguin a passejar el gos mentre duri el confinament. L’enduriment d’aquestes mesures arriba després que s’hagin detectat múltiples incompliments de la normativa per una part de la ciutadania, un fet que ja havia propiciat una campanya informativa a inicis de setmana. Bàsicament, el que s’ha acordat avui són dues noves normes: només podrà treure a passejar el gos una persona (amb l’única excepció de les famílies monoparentals que no puguin deixar els fills sols a casa) i les passejades s’hauran de limitar a una distància de 500m del domicili, només per cobrir les necessitats fisiològiques de l’animal. La Policia Municipal continuarà vigilant que es compleixi la normativa i l’import de les sancions es mantindrà entre 600€ i 30.000€.

No ha estat, però, l’únic acord de la reunió telemàtica d’aquest Divendres Sant. El govern municipal també ha decidit tornar a demanar l’actuació de la Unitat Militar d’Emergències. La petició és per desinfectar l’interior de dues residències de gent gran i s’espera que es cobreixi avui mateix. Per la seva banda, l’Ajuntament iniciarà demà la desinfecció dels entorns i espais exteriors de les farmàcies de la ciutat, tal com es va fer als entorns d’hospitals, CAPs, mercats, estacions ferroviàries, serveix policials i residències. Aquesta és una tasca de la qual s’encarrega el servei de Gestió de l’Espai Públic.

Per acabar, el pàrquing Saba-Passeig passarà a ser gratuït per al personal sanitari, d’acord amb la resolució aprovada pel Govern de la Generalitat. Fins ara el personal sanitari de la ciutat ja disposava de places gratuïtes d’aparcament a l’Aparcament del Passeig i a l’aparcament subterrani de la Plaça Lluís Companys, mentre que a l’Hospital de Terrassa l’aparcament és de franc per a tothom.