L’Ajuntament busca espais per instal·lar més caixers a Terrassa

L’Ajuntament busca espais per poder instal·lar més caixers automàtics a Terrassa. Responsables de la regidoria de gent gran han mantingut recentment reunions amb diverses entitats financeres per demanar-los aquesta possibilitat. La mesura respon al constant tancament d’oficines dels últims anys, que ha deixat sense servei barris com el Roc Blanc. Una situació que afecta especialment el col·lectiu de gent gran. Des del 2008 s’ha multiplicat per quatre la població que no té una oficina o un caixer a menys de 12 minuts caminant des de casa seva. Això es tradueix en gairebé 13.000 persones majors de 60 anys a la ciutat que ho pateixen.

Reunió del Consell Municipal de la Gent Gran

Des de l’àrea estudien tant locals privats com municipals. Fins i tot es plantegen ubicar-ne un al nou Casal Cívic del Roc Blanc, en funció dels requisits que posessin els bancs. Així s’ha donat a conèixer en la reunió del Consell Municipal de la Gent Gran celebrat aquest dijous al Casal Anna Murià.

Des del BBVA els han informat que existeix un conveni amb Correus, a través de la seva aplicació, per treure diners o, fins i tot, dur-los al domicili. Amb CaixaBank s’ha parlat sobre el servei de caixer mòbil però tampoc s’ha aconseguit cap concreció.

Altres temes

D’altra banda, en la trobada també s’ha parlat de la necessitat de donar més difusió a l’Oficina d’informació a la gent gran i als serveis que ofereix. També s’ha plantejat l’opció que les oficines d’atenció ciutadana puguin atendre les necessitats del col·lectiu.

fira som grans

Finalment, s’ha fet balanç de la Fira Som Grans, celebrada durant els mesos d’abril i maig. S’ha qualificat d’èxit però s’han apuntat aspectes a millorar en properes edicions. Entre les propostes, repensar les xerrades i la durada de les actuacions, diversificar les activitats per atreure públic de totes les edats, així com millorar la implicació de les entitats.