L’Ajuntament busca solucions per pagar a temps les beques menjador a les escoles concertades

Les escoles concertades de Terrassa han tornat a expressar el seu malestar per l’endarreriment en el pagament de les beques menjador per part de l’Ajuntament, que és el responsable de fer arribar als centres les beques adjudicades a l’alumnat vulnerable.

Segons expliquen en un comunicat, aquesta situació no és nova atès que el curs passat van acumular un retard de pràcticament 9 mesos en el pagament dels dos primers trimestres. Del darrer trimestre se’n va pagar el 70% corresponent al Consell Comarcal a finals de novembre, i el 30% restant que li correspon a l’Ajuntament no es va cobrar fins a la tercera setmana de desembre.

Per les escoles concertades, les explicacions rebudes per part de l’Ajuntament fins a dia d’avui han estat del tot insuficients per a poder respondre a la necessitat de 1.400 famílies de Terrassa. Diuen que aquest és un factor més de l’infrafinançament del servei públic d’educació ofert per les escoles concertades.

Des del Consistori s’admet la situació atribuïda a uns tràmits administratius que alenteixen tot el procés. Per tal d’agilitzar-lo i poder fer el pagament el més ràpid possible es contactarà amb el Consell Comarcal per canviar el sistema de tramitació.