Buscaran un nou emplaçament per la zona de lliure circulació de gossos de La Devesa de Vallparadís

L’Ajuntament de Terrassa prioritzarà l’ús de l’alumnat de l’escola Sala i Badrinas de la zona de La Devesa del Parc de Vallparadís com a zona d’esbarjo escolar, de forma temporal. Actualment, l’espai també es dedica a la lliure circulació de gossos en les franges horàries de 8 a 10 h i de 20 a 22 h.

El tinent d’alcalde i regidor de Benestar Animal, Noel Duque, ha arribat a aquest acord després de reunir-se amb l’AFA del centre i amb un grup de persones que passegen els seus gossos per la zona, «en les darreres setmanes ens hem trobat amb què la convivència de les dues activitats a la zona no ha estat satisfactòria, així que hem decidit prioritzar l’ús de l’escola i cercar un nou espai per a la lliure circulació de gossos que determinarem properament. Crec que és la solució més lògica i la més beneficiosa per tothom. La qüestió és trobar sempre punts d’enteniment i solucions per satisfer les necessitats de tota la ciutadania».

L’escola Sala i Badrinas està situada temporalment en uns mòduls a la zona a l’espera que es construeixi el nou edifici on s’ha d’ubicar el centre, als terrenys que ocupava l’antiga fàbrica tèxtil. L’alumnat ocupa l’espai del Parc de Vallparadís a l’hora de l’esbarjo.

D’altra banda, l’Ajuntament va donar resposta a les necessitats de les persones que passegen els seus gossos a la zona habilitant l’espai per a la lliure circulació de gossos per franges horàries des del mes d’octubre. «Ja hem tingut un temps de prova i hem comprovat que no és possible, així que hi posarem solució», ha argumentat Duque.

L‘Institut Escola Sala i Badrinas i la seva AFA celebren la decisió de l’Ajuntament de Terrassa de declarar la Devesa del Parc de Vallparadís una zona d’esbarjo pels infants.