L’Ajuntament commemora el 4 de setembre adaptant-se a la situació sanitària

L’Ajuntament de Terrassa ha commemorat els fets del 4 de setembre, l’incendi i saqueig de la ciutat l’any 1713, en el marc de la Guerra de Successió, amb el concert «Cançó de la nostra memòria» al Claustre del Convent de Sant Francesc. No s’ha pogut llegir el tradicional manifest a causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19, però s’ha publicat a la pàgina web municipal i a les xarxes socials institucionals.

La soprano terrassenca Anna Farrés i per l’arpista Esther Piñol han ofert aquest concert, que tanca el XIV Cicle Sons del Temps. Han interpretat  un recull musical de cançons, amb predominança de peces d’autors catalans, tot i que també s’han inclos cançons d’autors espanyols i francesos. 

L’acte commemora els fets que van tenir lloc el 3, 4 i 5 de setembre del 1713, durant la Guerra de Successió, quan les tropes borbòniques de Felip V comandades pel general Feliciano Bracamonte van fer diversos afussellaments la vila de Terrassa. Molts habitants es van refugiar a l’interior del Convent del Sant Francesc. Així s’ha homenatjar a tots els vilatans i vilatanes de Terrassa que van morir i patir defensant les seves institucions i llibertats.

D’altra banda, l’acte amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, tindrà també un format més simbòlic, per evitar aglomeracions i seguint les mesures per  reduir al màxim les possibilitats de contagis. Així, l’acte es limitarà a l’ofrena floral institucional al peu del monument Al vent, d’Albert Novellón, a la plaça de l’Onze de Setembre, a càrrec dels i les portaveus dels Grups Municipals.