Setmana De L'audició

L’Ajuntament commemora la Setmana de l’Audició per sensibilitzar sobre la pèrdua auditiva

L’Ajuntament de Terrassa commemora per segon any consecutiu, la Setmana de l’Audició, del 25 de febrer (Dia Mundial de l’Implant Coclear) al 3 de març (Dia Mundial de l’Audició). Ho fa amb una sèrie d’accions i esdeveniments per sensibilitzar la ciutadania i fer visibles les persones amb discapacitat auditiva, així com donar a conèixer els recursos que l’Ajuntament té a disposició per facilitar una comunicació més accessible, com ara els bucles magnètics.

Divendres 3 de març tindrà lloc la xerrada «La pèrdua auditiva i els suports per a una vida plena i autònoma», organitzada conjuntament entre l’Oficina de Capacitats Diverses i de Promoció de l’Accessibilitat, i la Federació d’Associacions Catalanes de famílies i persones amb sordesa (ACAPPS). L’esdeveniment es durà a terme a la sala d’actes del Casal de Gent Gran Anna Murià, de 17 a 18:30 h, on es donaran eines per conèixer a fons l’audiòfon o implant coclear, així com totes les opcions de connectivitat que ofereixen amb altres dispositius La xerrada oferirà mesures d’accessibilitat com ara subtitulació en directe, sistemes FM amb amplificadors de so i bucle magnètic individual, interpretació en Llengua de Signes Catalana (ILSC) i l’espai serà físicament accessible. Per aquest motiu, es demana inscripció prèvia a través del correu electrònic, o bé al telèfon 690 821 927.

Al llarg de tota la Setmana de l’Audició, l’Ajuntament difondrà una campanya a través de les xarxes socials amb informació sobre què és un bucle magnètic i com usar-lo, així com un mapa interactiu amb tots els equipaments municipals que disposen del recurs. Els bucles magnètics redueixen el soroll de fons de manera significativa i permeten a l’usuari escoltar directament al seu suport tot allò que capta el bucle magnètic, millorant així la intel·ligibilitat i la comunicació personalitzada.

D’altra banda, la façana de l’Ajuntament i el monument de la Dona s’il·luminaràn de color lila el 25 de febrer, Dia Mundial de l’Implant Coclear, i de vermell granat el 3 de març, Dia Mundial de l’Audició.