L’Ajuntament comptabilitza uns 150 joves que malviuen en diferents espais de Terrassa

Terrassa ha detectat uns 150 joves que malviuen en diferents locals i espais de la ciutat. Un treball de detecció, control i seguiment de persones sense llar dels Serveis Socials que, de moment, no ha pogut formar part del projecte de la Generalitat «sostre 360», un programa per a joves vulnerables, d’entre 18 i 25 anys, sense llar ni arrelament social.

Durant la passada onada de fred, l’Ajuntament va trobar una sortida provisional per a 16 joves en una situació similar. A més, Creu Roja va atendre a 10 persones que vivien al carrer. Durant 7 dies, l’entitat va fer 39 rondes pels carrers de la ciutat per detectar a persones que dormissin al ras. D’aquestes 10 persones convidades anar a l’ Andana, només 4 van acceptar d’anar-hi, mentre que a la resta se’ls va fer un seguiment.

Durant els dies de més fred els albergs municipals van atendre fins a 58 persones. Les entitats que participen del Consell Municipal de Serveis Socials han reclamat una ampliació horària dels albergs municipals per atendre aquelles persones que per malaltia o d’altres circumstàncies no tenen on anar tret del centre d’atenció on es troben.

D’altra banda el Consell també ha fet un repàs a les beques menjador. De moment aquest any s’han rebut 6.458 sol·licituds, un 1 per cent més que les de l’any passat. En total l’Ajuntament ha invertit uns 800.000 euros en beques i complements a les beques menjador.