L’Ajuntament congela les tarifes de l’autobús i apuja els aparcaments

L’Ajuntament proposa congelar les tarifes dels autobusos urbans per a l’any que ve. De fet aquestes tarifes ja estan congelades des del 2013 a excepció de la T-25. Aquest 2018, tots els títols de transport públic com els bitllets senzills, la T-25 i la T-Blanca, mantindran els preus d’aquest any. La T-10 i la T-Trimestre depenen de l’Autoritat del Transport Metropolità. Una de les novetats dels preus d’aquest any és la possibilitat d’establir un bitllet senzill d’autobus a un euro, en episodis greus de contaminació atmosfèrica. Una altra novetat és obrir la T-Blanca a persones residents en d’altres municipis.

En la comissió de Territori, l’oposició ha tornat a qüestionar els criteris per els quals es regula la T-Blanca i proposen que arribi a més usuaris en funció de la seva renda. Paral•lelament l’Ajuntament acaba d’elaborar un informe que arribarà al ple de gener per el qual proposa la compra de 20 autobusos híbrids nous per als pròxims dos anys. D’altra banda l’Ajuntament aprovarà en el pròxim ple les noves tarifes dels aparcaments soterrats municipals per a l’any que ve i que contemplen un augment similar al de l’Increment de Preus al Consum, l’IPC.

En concret els aparcaments gestionats per SABA de la plaça del Doctor Robert, la Plaça Vella i el Raval de Montserrat, s’apujaran un 1,8 per cent. Pel què fa als aparcaments del Portal de Sant Roc, el Vapor Ventalló i els aparcaments d’Egarvia a l’Avinguda de Barcelona i les places Lluís Companys, Progrés i Primer de Maig, s’aplicarà un increment de l’1,6 per cent. Es calcula que la taxa interanual de l’IPC aquest any s’apujarà a l’entorn d’un 1,9 per cent.

D’altra banda el ple aprovarà definitivament la tercera fase de l’esponjament de Ca n’Anglada que per als pròxims dos anys preveu l’enderroc de tres edificis d’uns 60 habitatges d’aquest barri, i el reallotjament dels seus inquilins. Aquesta última fase costarà uns 7,5 milions d’euros repartits en tres anualitats. A principis d’any es començarà a negociar les darreres expropiacions i el reallotjament que costarà uns 1,4 milions. Abans de l’estiu s’enderrocarà l’edifici del carrer Concòrdia 1-3. Els edificis del carrer Previsió 1 i Constància 2 cauran el 2019.