L’Ajuntament convida la ciutadania a recuperar l’ús de la taifa per anar a comprar

L’Ajuntament de Terrassa posarà en marxa la campanya #ENTAIFAT amb l’objectiu de fomentar entre la població uns hàbits de consum responsables. Una iniciativa sorgida en el marc de la Taula de Comerç Local, on hi són representats els principals agents comercials de la ciutat i que treballa de forma coordinada en la consolidació i promoció del sector a la ciutat.

Davant la quantitat de residus plàstics i de porexpan que acompanyen sovint la comercialització, principalment del producte fresc, la campanya #ENTAIFAT vol fomentar l’ús de la taifa per fer les compres. Amb aquest nom s’ha identificat històricament un element molt característic de la ciutat (la carmanyola) ja que a la indústria terrassenca, els obrers i les obreres es referien a la taifa com el recipient per portar-hi la vianda per fer els àpats fora de casa. Ara, es vol recuperar aquest element per ajudar a reduir la quantitat de residus que es generen i els costos derivats dels envasos convidant als consumidors a sortir a fer les seves compres amb la Taifa, fent així la seva aportació a la reducció dels residus i la conseqüent millora del medi ambient, i ajudant al mateix temps a recuperar un element que forma part de la història i de la identitat terrassenca.

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i projecció de la ciutat i regidor de Comerç, Amadeu Aguado explica que: “Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Terrassa i el Comerç local volen jugar un paper més actiu en el foment del reciclatge, la reducció dels residus i en generar uns hàbits de consum responsables entre els terrassencs i terrassenques. I al mateix temps recuperar i fomentar l’ús d’un element i un mot com la taifa, que forma part del nostre patrimoni històric i lingüístic”.

Amb aquest objectiu, el proper dissabte 2 de desembre s’instal·laran quatre punts de distribució de taifes, de 8 a 14 h, situats al Raval de Montserrat (davant del Mercat de la Independència), la plaça del Progrés, el carrer Ample (davant del Mercat de Sant Pere) i la rambla de Francesc Macià (davant de la plaça del Primer de Maig). Entre les vuit del matí i les dues de la tarda, les persones que ho desitgin podran adquirir la seva taifa presentant qualsevol tiquet de compra feta, el mateix dia 2 de desembre, a un establiment comercial de la ciutat per un valor superior a 15 euros.

Per impulsar aquesta campanya, l’Ajuntament ha comptat amb el suport i la col·laboració de Terrassa Centre, l’Eix Comercial de Sant Pere, l’Associació de Venedors del Mercat de la Independència, l’Associació de Venedors del Mercat de Sant Pere, l’Associació de Comerciants de Ca n’Aurell, l’Associació de Comerciants de Ca n’Anglada, l’Associació de Comerciants de Sant Pere Nord, l’Associació de Comerciants de la Maurina, i l’Associació de Comerciants del Roc Blanc.