L’Ajuntament convocarà un concurs per licitar el servei d’autobusos

L’Equip de Govern aprovarà definitivament en aquest ple de maig, el Pla de Mobilitat Urbana de Terrassa, un conjunt de mesures per reduir l’accidentalitat, millorar el medi ambient i equilibrar l’espai públic en favor del vianant. En aquest sentit el Govern ha anunciat que obrirà un nou concurs de licitació per adjudicar el servei d’autobusos a finals del 2018. Un servei que alguns grups volien remunicipalitzar com el servei de l’aigua. L’Ajuntament però justifica l’externalització del transport urbà.

D’altra banda el ple també tractarà la sortida de l’Ajuntament del Consorci de la UNED després de l’anunci unilateral de la Universitat de marxar de la ciutat. El ple també aprovarà el Reglament del Consell Municipal d’Esports, un reglament que feminitza l’esport i el col·loca al lloc que li pertoca a la ciutat. El Govern també ha anunciat que Terrassa es tornarà a presentar al projecte europeu pel Desenvolupament Urbà Sostenible i Integral, després que la ciutat hagi quedat descartada en la recent convocatòria.

Pel què fa als Acords de Junta de Portaveus el ple reclamarà una nova llei per regular el col·lectiu d’Educadors Socials i reclama solucions al darrer caos de l’aeroport del Prat per falta de personal.