L’Ajuntament de Rubí estudia ser acusació particular en l’atropellament mortal dels ciclistes

L’Ajuntament de Rubí estudia presentar-se com a acusació particular en el cas de l’atropellament mortal dels dos ciclistes rubinencs a Castellbisbal diumenge passat. Així ho ha avançat en declaracions a La Xarxa l’alcaldessa del municipi vallesà, Ana Maria Martínez, que afirma que si existeix la possibilitat de fer-ho i normativament és viable, ho faran.

L’anunci l’ha fet el dia en què Rubí ha acomiadat els seus dos conciutadans, de 66 i 72 anys, en l’enterrament celebrat a l’Església de Sant Pere. La mateixa alcaldessa i membres del consistori rubinenc han participat en la cerimònia de dimecres. Rubí va decretar tres dies de dol oficial i les banderes del consistori han onejat a mig pal. Està previst que el dissabte 3 de setembre se celebri una marxa commemorativa i de rebuig als atropellaments de ciclistes organitzada per l’Ajuntament de Rubí i la Federació Catalana de Ciclisme.

Recordem que el conductor presumptament responsable de l’atropellament múltiple està detingut i que el Jutjat de Rubí en va decretar la presó provisional, comunicada i sns fiança. L’home, de 41 anys i veí de Martorell, afronta acusacions per un delicte de conducció temerària, dos contra la vida, quatre contra la vida en grau de temptativa i un per conduir sense permís que es podrien convertir en fins a 10 anys de presó. L’acusat tenia pendent complir dues condemnes per conduir sense permís i, presumptament, conduïa sota els efectes de les drogues en el moment dels fets.

Amb la mort dels dos ciclistes de Rubí la xifra de víctimes d’accidents de trànsit puja a 112 aquest any.