ventada arbres caiguts

Els Bombers reben una cinquantena d’avisos pels desperfectes provocats per la pluja i el fort vent

L’alcalde de Terrassa ha activat el Pla d’Emergència Municipal donades les actuals condicions meteorològiques d’aigua i vent.

De fet, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ja va posar en marxa aquest dijous el pla VENTCAT en fase d’alerta per la previsió de possibles ventades de cara a aquest divendres.

En el cas concret de Terrassa, les ratxes més fortes de vent s’esperen des de primera hora del matí del divendres i fins al vespre.

Des de Protecció de Civil de l’Ajuntament de Terrassa s’han difós els consells habituals per afrontar aquests episodis de vent. Aquests passen per  vigilar amb el mobiliari urbà que pugui caure, evitar parcs i zones boscoses, extremar la precaució al volant i, a casa, tancar i assegurar les portes, finestres i tendals i sobretot evitar deixar testos i altres objectes als balcons.

Els Bombers reben una cinquantena d’avisos de la ciutadania

Una forta tempesa de vent i pluja ha afectat Terrassa aquest divendres al matí. Alguns barris de la ciutat han registrat ràfegues de vent de 60 Km per hora com a Can Boada. L’estació meteorològica de la Rambleta del Pare Alegre ha mesurat una ràfega màxima de 114 km per hora.

Els Bombers han rebut una cinquantena d’avisos. La majoria, per la caiguda d’elements a la via pública com arbres o branques, pals de la llum o teules. També s’han revisat elements de les façanes, claraboies, portes i finestres. Com a servei destacat, al carrer del Miño han caigut totxanes sobre un vehicle estacionat però no ha provocat cap ferit.

En molts indrets de la ciutat s’han pogut veure imatges de motos i contenidors al terra. L’alcalde ha activat el Pla d’Emergència Municipal.

A mesura que avançava el dia, la situació s’ha anat normalitzant i el vent ha bufat amb menys força. A primera hora de la tarda ha estat el moment de començar a reparar els desperfectes com un arbre caigut sobre un mur d’una casa al carrer dels Esquirols, a Les Fonts.